Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi har inte råd med personalflykt från sjukhuset

 
Arbetstider och ersättningar i Region JH
Visa alla artiklar

Som sjuksköterska och samhällsintresserad så följer jag med intresse utvecklingen inom sjukvården och tar del av den forskning som sker inom området. Det är nu flera år sedan jag arbetade på kirurgen men känner extra för deras arbetssituation. Min reaktion på den förklaring nuvarande politiska styre inom regionen ger de anställda, kan säkert förklaras av min politiska bakgrund eller så handlar det mer om att jag inte tror på enkla förklaringar som att tidigare politisk ledning vanskött regionens ekonomi. Utgångspunkten är mer komplex än så.

Hälsan i Sverige har de senaste åren avsevärt förbättrats och den medicinska utvecklingen gör hela tiden stora framsteg. Idag behandlar vi och botar sjukdomar som vi tidigare inte skulle ha överlevt och den medicinska utvecklingen medför att vi lever längre. Fantastiska framsteg samtidigt som det också för med sig utmaningar för hela sjukvårdsapparaten med ökade kostnader och hur vi organiserar oss. Om vi ska ha samma standard på välfärden som idag så saknas det 90 miljarder redan 2026.

För att vi ska ha samma möjligheter till likvärdig service som i större regioner med fler yrkesverksamma så behövs en politik som fångar behovs- och kostnadsskillnaderna. Regeringens förslag till kostnadsutjämningssystem, och som gäller från och med i år, kommer ta bättre hänsyn till socioekonomiska faktorer och merkostnader till följd av gles bebyggelse.

En stor och avgörande utmaning för vården och omsorgen framåt är att vi klarar av kompetensförsörjningen. Ska personaltätheten vara på samma nivå 2026 som den är i dag behöver antalet anställda inom sjukvården öka med 31 000 personer. Ska det vara möjligt så behöver arbetsvillkoren inom sjukvården förbättras. När det inte finns personal som kan göra jobbet då ökar också väntetiderna och vården försämras.

Jag tvivlar inte på att de som är förtroendevalda inom vår region har de högsta ambitionerna att ge oss medborgare den bästa sjukvården. Men hälso- och sjukvården står sannolikt inför större omställningar för att klara utvecklingen framåt. Det kommer att handla om allt från större förändringar inom hälso- och sjukvårdssystemet till att chefer tillsammans med medarbetare arbetar för att skapa kultur, arbetssätt och stödsystem där patienten är medskapare i sin egen vård.

Jag vet inte vilken kritik som kommer att riktas mot det blågröna styret i Region Jämtland Härjedalen i valrörelsen 2022. Jag vill dock inte se att den stora kritiken kommer att handla om personalflykt från vårt sjukhus. Vi har inte råd med det. Vi behöver istället satsa på att en ökad bemanning med fler anställda och bättre arbetsvillkor för att klara de stora rekryteringsbehov vi står inför. Fler måste vilja jobba inom vården och de som är där idag måste vilja vara kvar. Det kommer att vara avgörande för att klara av utmaningarna framåt.

Katarina Nyberg Finn

Sjuksköterska, fil.mag. i kvalitets- och ledarskapsutveckling

Tidigare socialdemokratiskt kommunalråd i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel