Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stafettläkare värda sitt pris

Det är många som ondgör sig över stafettläkare inom den offentliga vården. Dels för kostnaden, dels för omsättningen på läkare. Vissa går så långt att de anser att hyrläkare ska förbjudas och tror då att Landsting och Regioner ska få råd att själva anställa egna läkare.

Det är dock att angripa symptomen istället för problemet. Eftersom jag själv arbetat som uthyrd konsult i många år, både i privata företag och myndigheter, samt som facklig representant på ett bemanningsföretag i Östersund så anser jag mig besitta både kunskap och insyn i bemanningsbranschen samt förståelse för båda sidornas situation.

Dels måste man vara klar över att även om det kostar mer att hyra in personal så kan det ändå vara motiverat av flera skäl. Det ena skälet är att man snabbt kan ta in personal vid tillfälliga toppar eller när den egna personalen är ledig. Man har alltså korrekt bemanning i förhållande till verksamheten och ingen överkapacitet när arbetstoppen senare går ner. Det är värt en högre timkostnad. Det andra skälet är att man som arbetsgivare slipper hantera personalen t.ex. vid sjukdom, semester eller andra personalärenden. Man kan på ett par veckor byta ut den inhyrda personen om den inte fungerar i verksamheten. Även det är värt en högre timkostnad.

Av dessa skäl blir det mer omsättning av personal och något högre kostnader men ändå värt det.

Dels måste man fundera över varför Landstingen och Regionerna inte kan rekrytera egen personal, om de nu faktiskt vill det. Även det kan bero på en mängd skäl som måste upp till granskning. Ett skäl kan vara att den offentliga vården är dåliga arbetsgivare som ser personerna som resurser istället för individer samt har en organisation som kväver engagemanget hos personalen t.ex. genom att ha chefer som inte är ledare eller medmänniskor. Ett annat skäl kan vara att man betalar dåligt, har få eller inga förmåner och har dåliga arbetsförhållanden. På det hela taget är kanske inte den offentliga vården attraktiva för läkare och sjuksköterskor och därför kan de inte rekrytera. Om det fanns stora privata alternativ till Landstingen och Regionerna så skulle vi troligen se en massflykt av personal till den privata sidan. Alltså kanske enda alternativet är att hyra in personal eftersom man inte verkar vilja göra sig attraktiva för personalen.

Så börja med att ta reda på vad grundproblemet är innan ni sågar bemanningsföretag och inhyrd personal. Det kan vara så enkelt att det är politiker som leker ideologisk lekstuga med våra skattepengar och en sjuk organisation som folk inte vill vara del av.

Per Edström, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel