Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Skistar svarar på LT:s ledare 1 november

I en ledare med rubriken ”Skistar gör självmål med sina satsningar på flyget” påstår Tord Anderssons att Skistar har en ”påkostad reklamkampanj” om flygresor där det inte framgår ”att det går att ta sig till Åre med tåg”. Det är felaktigt. Vi har inte haft någon kampanj för att flyga till oss, och vi informerar på vår hemsida, om tåg som transportmedel till Åre och Vemdalen.

Vi verkar i glesbygden inom turismnäringen. Den växande turismnäringen har stor betydelse för Sverige och i synnerhet i de områden vi verkar i. Vi som bedriver verksamhet i glesbygd informerar på våra hemsidor om hur man tar sig till oss, vilket dom flesta aktörer i branschen gör, utifrån de transportsätt som finns.

På vår egen hemsida informerar vi om de transportmedel som finns till respektive skidort. Vi gör ingen ensidig reklam för flygresor utan informerar om de transportsätt som finns. Det finns bara ett transportsätt vi idag aktivt kommunicerar mer än andra och det i samarbete med SJ/Snälltåget där vi säljer tågresor till våra gäster direkt via vår hemsida.

Med vänliga hälsningar

Niclas Sjögren Berg

Destinationschef SkiStar Åre

 

Tord Andersson svarar direkt:

Vad som räknas som kampanj eller bara information går förstås att diskutera. Men den som gick in på Skistars hemsida om Åre möttes tidigare av rubriken ”Ta flyget till fjällen!” och uppmaningen: ”Lämna bilen hemma och ta flyget till våra skidorter, enkelt och bekvämt!” Texten är nu borttagen, vilket antyder att Skistar har gjort självkritik i frågan.

Självklart är det inte enkelt att bygga en affär på att flyga in turister och samtidigt uppmana dem att välja andra transportmedel. Det blir lite som Systembolagets dubbla uppgift att sälja alkohol och begränsa drickandet på samma gång.

Ändå är just det dilemmat som även turistföretag i fjällvärlden måste förhålla sig till för att bli trovärdiga. Första steget är väl att ta in de senaste rönen om klimatförändringarna och ställa sig frågan ”Vad kan vi göra för att bromsa utvecklingen?” Så långt verkar inte Skistar ha kommit än.    

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel