Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Regeringen låter utvisade imamer stanna

Sex islamister bedöms vara en så stor säkerhetsrisk att det varit omhändertagna av SÄPO. Trots att de är en säkerhetsrisk släpps de fria efter ett halvår i förvar! Hur ska medborgarna kunna förstå den logiken?

Jo, det beror på att Migrationsdomstolen bedömer (på vilka grunder?) att de kan råka illa ut i hemlandet pga sina åsikter och sitt agerande. I Sverige sysslar de med att propagera för IS och uppvigla till radikal islamism som imamer och predikanter - och vi låter dem hållas!

Saken är den, att i Egypten, Irak och Tjetjenien, vet de vad stödet till IS kan få för konsekvenser. Därför skulle myndigheterna där, med rätta, ta hand om dessa provokatörer! Men här i landet har vi domstolar som inte hängt med i världsutvecklingen och ojar sig över att dessa radikala imamer och uppviglarna kan få problem hemmavid. Ack så sorgligt!

Ibland kan det nog vara bra att domstolar är lite konservativa och inga vindflöjlar. Men när domstolar tappar kontakt med verkligheten och bara stoppar näsorna i lagtexterna och därmed blir allvarligt akterseglade av den allmänna opinionen, då har vi ett rättssystem som medborgarna inte förstår och inte litar på.

Konsekvenserna av att migrationsöverdomstolen hindrar verkställigheten av regeringens beslut, att utvisa de sex radikala islamisterna, är att de kan fortsätta med sin subversiva verksamhet, som de inte skulle få göra hemma. Här i landet går det alltså an att propagera för den mest reaktionära tolkningen av islam (salafismen och wahhabismen ), för Islamska Staten och deras proselyter, något som inte längre duger i de muslimska länder de kommer från. Kanske inte så underligt att det skrattas bakom ryggen på oss, därför att vi i detta välviljans och toleransens sagoland, inte kan hålla rent från våldsbejakande islamister och andra extremister. Vad säger domstolen när vi får nästa terroristattack? Förmodligen att det inte är deras sak!

Hade det varit lite ruter i regeringen, hade man hållit imamerna i förvar tillsvidare. Det var inte alls tvingande av något skäl att nu släppa ut dessa säkerhetsrisker. Men ruter är det minsta man kan beskylla den här vilsna regeringen för. De är hopplösa amatörer i säkerhetspolitiken.

Men så här kan vi inte ha det, om vi vill stävja muslimsk radikalisering och motverka islamistiskt våld. Nu vill vi se att våra politiker har lika mycket skinn på näsan som Ebba Bush Thor och inte låter hösäckarna i migrationsdomstolen bestämma var skåpet ska stå!

Alf Ronnby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel