Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Öppet brev till hälso-och sjukvårdsdirektören

 
Arbetstider och ersättningar i Region JH
Visa alla artiklar

Hej Maria Söderkvist! Här kommer ett mejl från verkligheten!

Jag heter Åsa Hedström och jag har jobbat som sjuksköterska på Hjärtenheten i 12 år. Jag läser i LT att ni tänker försöka slopa varannan helgarbete…

Det jag vill upplysa er om är att det är inte är varannan helg som driver iväg personalen från sjukhuset! Det som har drivit iväg framförallt sjuksköterskor är att vi har fått ökad arbetstid och sämre OB=lägre lön!

Gör en enkätundersökning för oss personal för att ta reda på vad vi tycker, hitta inte på en massa egna sanningar om vad vi vårdpersonal tycker och gå ut med det i pressen. Lyssna på oss och försök ta till er vad vi säger. Ni håller på att köra hela sjukhuset i botten! Kompetensen på avdelningarna är mycket låg tack vare att de mest kompetenta har slutat med bara en önskan om lycka till från cheferna. Ingen frågar varför folk slutar.

Att du så lättvindigt kan säga att vi ska dra ner platser på helgerna får mig att bli helt förtvivlad och jag undrar var din verklighetsförankring finns? Att dra ner på platser kommer inte att innebära att det blir färre patienter som läggs in. Vi har redan för lite  platser på sjukhuset och det visar sig varenda dag! Varje dag sliter vi och tråcklar och flyttar patienter som ligger på fel avdelning för att det inte finns platser.

Resultatet av att dra ner platser på helgerna kommer att göra att de som jobbar på helgerna kommer att få ta flera överbeläggningar och slita ännu mer. Det kommer att bli fler misstag som görs för att patienter skickas hem från akuten i fall där man helst skulle vilja lägga in. Det har ju redan hänt i sommar på grund av platsbrist att allvarlig sjukdom hos patient har missats och att patienten har skickats hem för att läkarna på akuten är pressade av rådande platssituation.

Men Maria, jag är inte dum, jag förstår baktanken. Med att ha färre personal på helgerna så tjänar ju regionen pengar på minskad utbetalning av det lilla helg-OB som är kvar.

Tänk om och gör rätt! AB är uråldrigt, vi protesterar mot ökad arbetstid, mindre OB och sämre arbetsförhållanden på grund av för få vårdplatser och orimliga bemanningsmål!

Hälsningar från Åsa Hedström,

sjuksköterska på Hjärtenheten  

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel