Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Oklar bild av kommunens syn på integration

På kommunfullmäktige den 6 februari riktade Sverigedemokraterna en interpellation till kommunstyrelsens ordförande. Frågorna som ställdes var bland annat vad integration egentligen betyder samt om integrationen har misslyckats?

Två enligt vårt tycke berättigade frågor då ordet integration inte har någon klar definition samt att politiker på alla nivåer allt oftare talar om ett generellt misslyckande.

Vad betyder då integration för de politiker som talar sig varma för ett mångkulturellt samhälle?

Hur välintegrerade är Östersunds kommunpolitiker? Det visade sig att debatten snabbt urartade till en tröttsam diskussion om att ”sätta grupp mot grupp”, ”tillbaka till trettio-talet” samt anklagelser om att Sverigedemokraterna ”bryter mot FN-stadgan”. Trots att övriga partier tycktes vara eniga om att integrationen i Östersund fungerar bra, handlade debattinläggen föga om vad integration betyder, hur den skall genomföras och inte heller vad slutmålet egentligen är?

Ett fint ord som är harmlöst och otydligt nog för att riskfritt få plats i den svenska åsiktskorridoren.

Sverigedemokraternas mål är ett samhälle där människor har tillit, förståelse och förtroende för varandra. Detta är en förutsättning för att välfärdsstaten skall kunna fungera och ha medborgarnas förtroende. Ovanstående kräver också att människor som flyttar till Sverige förväntas ta till sig hur vårt samhälle och kultur är uppbyggd.

Integration betyder enligt vår mening det motsatta och är i praktiken oförenligt med en för alla gemensam välfärdsstat.

Det är möjligt att Östersund har något bättre förutsättningar än många andra kommuner att för tillfället klara av ett mottagande av människor från andra länder, men även här blir sprickorna i välfärden och brottslighetens utbredning allt tydligare.

Endast en i fortsättningen mycket stram migrationspolitik på alla nivåer, kan ge det svenska samhället en möjlighet att ta sig an de ”utmaningar” som övriga partier hela tiden talar om men inte förmår eller vågar åtgärda.

Stefan Sundberg (SD)

Gruppledare Kommunfullmäktige Östersund

Ginger Olofsson (SD)

Vice gruppledare, Kommunfullmäktige Östersund)

Peter Johansson(SD)

Ledamot, Kommunfullmäktige Östersund)

Arne Johansson (SD)

Ersättare, Kommunfullmäktige Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel