Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: ÖFK: s styrelse måste ge oss medlemmar svar

Annons

Den 17 september är det medlemsmöte med ÖFK. Agendan för mötet är, bland annat, att vi medlemmar ska få kännedom om läget för laget, information om ungdomsakademin och årets kulturprojekt. Som en bisats på slutet i inbjudan framkommer också att vi ska få information om ekonomi och stadgar. Agendan känns inte speciellt aktuell med tanke på alla bomber som har briserat de senaste veckorna.

Läget har under de senaste 18 månaderna varit mycket skakigt för klubben och som lök på laxen lämnar VD, på egen begäran, sin post. I princip har VD haft en omöjlig situation. Styrelsens oförmåga att agera och bristande förståelse i flera viktiga sakfrågor är ytterst anmärkningsvärt. Ett exempel är varför sponsorerna har valt att kliva av vilket har kostat klubben stora pengar i minskade intäkter och skapat en ohållbar ekonomisk situation. Styrelsen kommer istället under augusti med mössan i hand och vill att sponsorer och medlemmar och skall stötta klubben genom att köpa halsdukar. Ett annat exempel är häpnadsväckande val av långivare vilket uppdagades i början av veckan.

Då klubbens trovärdighet och varumärke är så nedkört i botten känns denna, i grunden fina och välmenande kampanj, så otroligt dåligt tajmad.

För att skapa förtroende är det helt nödvändigt att styrelsen svarar på följande frågor:

# Hur ska styrelsen återupprätta förtroendet hos medlemmar och sponsorer för att bygga en stark grund för ett allsvenskt lag? Speciellt med tanke på att det har visat sig att man inte har klippt banden med tidigare styrelsemedlemmar, varken operativt eller ekonomiskt,

# Redovisa Ghoddos-affären i detalj. Det är inte kutym att skicka spelare för att bekanta sig med klubbar och göra en läkarundersökning om inte klubbarna redan har kommit överens. Om överklagan till CAS (Idrottens skiljedomstol) inte går igenom, vilka blir följderna? Hur kommer Svenska Fotbollförbundet agera i denna saken?

# Resultatrapport med bilagor för de första åtta månaderna 2019 och en riskanalys de närmaste sex månaderna. Hur ser ekonomin ut vid negativt CAS utfall och vad har styrelsen för planer att lösa detta?

# Genomlysning av utgifter för 2017 och 2018. Hur är det möjligt att klubben står på konkursens rand cirka tolv månader efter att spelare har sålts för cirka 70 miljoner kr?

# Advokatrapporten av den interna granskningen av stadgetolkningarna vid extra årsmöte 2019

# Vad var det som gjorde att styrelsen var så akut tvungen att ändra tolkningen av stadgarna till extra årsmötet så att det dröjde till samma eftermiddag som själva mötet innan ni ändrade på hemsidan och i sociala medier för att informera klubbens medlemmar?

Kan inte styrelsen besvara dessa frågor känns det inte aktuellt med något bull-fika-medlemsmöte och diskutera ”läget med laget, ungdomsakademi och kulturprojekt”. Och till sist, för att citera Agne Svärd, ”För en gångs skull, inget jävla jiddrande som fintar upp medlemmar och supportrar ytterligare en gång på läktaren.

Magnus Sidén, medlem

Lars Ekström, medlem

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel