Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Krokoms väljare förda bakom ljuset

Det är med fasa som Sveriges invånare, dagligen kan läsa om det dåligt ekonomiska läge som råder i så många av landets kommuner och regioner. Krokoms kommun är tyvärr en av dessa med mycket ansträngd ekonomi. Man ska väl egentligen inte lägga skulden på invånarna, men det är ju faktiskt så att varje väljare i alla val har möjlighet att rösta för en politik som gynnar dem och tar tillvara deras intressen.

Under lång tid har väljarna valt och fått styren i Sveriges riksdag, region/landsting och kommuner som drivit en politik som är skadlig för Sverige såväl som landets regioner och kommuner.

Vi har under flera år påtalat att den politik som bedrivits kommer ge effekter på den svenska välfärden och nu ser vi hur den försämringen inletts. För att Sverige och landets kommuner ska kunna behålla den välfärd som vi tidigare haft erbjuds bara en väg och det är att vi svenskar blir världens högst beskattade folk. Det gäller om man inte vill förändra inriktningen i sin politik. Vi sverigedemokrater erbjuder en annan politik, som möjliggör för invånarna att behålla den välfärd och service som byggts upp ute i glesbygden i Krokom, samt andra kommuner utan att vi behöver sådana skattehöjningar.

Nu är det en skolomläggning på gång i Krokoms kommun där det ingår förslag om att stänga de två välfungerande skolorna Rödön och Aspås. Vi sverigedemokrater vill inte alls stänga dessa skolor och tycker att det är ett steg i fel riktning. Vi tycker inte om tillvägagångssättet och hur dessa förslag läggs fram. Inget parti sade något inför valet 2018 om att en skolförändring var på gång. Vi sverigedemokrater kräver att detta med skolnedläggning och förändringar inom äldreomsorgen skjuts fram till efter valet 2022 så att invånarna verkligen ges chansen till att fatta beslut på hur de vill att Kommunens struktur ska se ut. Vi vill också att varje parti öppet berättar var de står i dessa frågor för att väljarna ska ha möjlighet att göra ett faktabaserat val utifrån deras intressen.

Vi anser också att det nu är alltför mycket tjänstemannastyre i Krokoms kommun och för lite av partipolitik. De valda politikerna är närmast folket och de måste få ta ansvaret att företräda sina väljare.

SD Krokom

Ronny Karlsson, Marcus Danielsson, Jan Englund, Clas Sundberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel