Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Håll även grundskolorna stängda

För att använda statsministerns vokabulär, ”käbbel” så har det nu pågått en lång tid vad gäller munskydd, eller inte munskydd. Nu har käbblet spridit sig också till skolorna, ska de hållas stängda, eller hållas öppna?

Tidigare har skolministern menat att grundskolorna måste hållas öppna på grund av att många barn får sitt enda dagliga lagade mål mat på skolan, men då kan man fundera över om dessa barn klarar av ett långt sommarlov utan lagad mat? Att räkna med något vettigt från FHM i den här frågan är att överskatta dem, utan de är ju FHM som just göder käbblet.

Vid en så här allvarlig pandemi med så många döda bör försiktighetsprincipen gälla, vilket innebär munskydd på när inte distansen går att hålla och stängda skolor, absolut också grundskolorna. Det vi säkert vet är att skolorna är rena virusfabrikerna både vad gäller de ofarliga coronainfektionerna, influensavirus och ”vinterkräksjukan”. Att covid-19 skulle vara ett undantag tål att bevisas. Fram till det att den bevisningen finns på bordet så måste regeln vara, att hålla skolorna, även grundskolorna stängda! Det kallas som sagts för försiktighetsprincipen.

Att vi har en myndighet, FHM och en regering som tar sig rätten att bestämma över våra liv, hälsa eller död, är minst sagt helt obegripligt och att majoriteten medborgare låter detta ske är ännu mera obegripligt!

Christer Siwertsson

M och oberoende skribent

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel