Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Granska AnnSofie Anderssons dominans

De otroligt häpnadsväckande nyheterna om AnnSofie Anderssons (ASA) sätt att svika sitt förtroende gentemot kommuninnevånarna väcker många frågor.

Hur många andra beslut har färgats av hennes egen (eller vänners) agenda? Hennes maktposition har varit enorm.

Följden har blivit att även de två samarbetspartierna, V och MP utan protester följt ”regeringslinjen”.

Ingenstans har detta varit så tydligt, som när ASA ville sälja ”förbjuden” mark i ÖSK-området till Mathias Fredriksson.

Jag, som en av de hundratals motståndarna till hela projektet, hade följt detta ärende noggrant hela vägen, kan konstatera att det finns en tydlig parallell till ASA:s beroende av Daniel Kindberg.

I detta fall har hon tagit Mathias Fredriksson under sina armars beskydd och med full kraft genomdrivit ett projekt, som med stöd av Kommunens översiktsplan 2040 aldrig borde ha fått godkännande.

I ena vågskålen stod att värna värdefull parkmark, och i den andra vågskålen att gynna en kapitalstark kändis. Hur stort borde oddset vara för att S, V och MP röstade för beslutet att gynna kapitalet och offra parkmarken? Kom ihåg att i första omröstningen i Miljö- och Samhällsnämnden, var det någon odisciplinerad S-företrädare, som röstade efter hjärtat och detaljplanen avslogs. ASA gick omedelbart ut i media, där hon vände sig direkt till Mathias Fredriksson och lovade att detta beslut skulle ändras. Och mer tydligt kan väl inte hennes makt påvisas.

Nytt ”rättat” beslut i nämnden och så småningom genomröstat i fullmäktige.

Ingen vågade frångå partilinjen. Många av oss som överklagade beslutet till Mark- och Miljödomstolen pekade på vår välgrundade misstanke om att beslutet hade tillkommit genom vänskapskorruption.

Att något sådant skulle kunna förekomma i vår lilla idylliska kommun avfärdades med emfas vid kommunfullmäktige av nuvarande kommunalrådet Bosse Svensson.

Och inte ens Mark- och Miljödomstolen hade förmåga att kunna läsa in den för oss så uppenbara misstanken. Formellt har nu detta beslut fattats i god demokratisk ordning. Kommuninnevånarna får finna sig i att få delar av ÖSK-området förstört. Vi som insåg detta falsarium frågar oss: Varför var ni så naiva?

Sten Bredberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel