Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ge bort en hållbar klapp

Enligt en Sifoundersökning vill mer än åtta av tio svenskar ge bort elektronik gjord av återvunnet material. Köpsuget efter återvunnen elektronik är stort, men ändå är möjligheterna att välja sådana produkter väldigt begränsade.

Elektronikbranschen har mycket att tjäna på att erbjuda mer hemelektronik tillverkad av återvunnet material. Undersökningen visar svart på vitt att den potentiella marknaden är mycket stor. Det gör en förändring möjlig. I takt med en ökande klimatmedvetenhet hos konsumenterna lär trycket öka: Vem vill sälja ohållbara prylar till en generation som har vuxit upp med Greta Thunberg?

Tillverkarna behöver ändra på sitt sätt att designa produkter. En stor anledning till att så lite material ur uttjänt hemelektronik tas tillvara är att produkter är byggda så att materialen inte går att separera. Därför finns det också ont om tillgängligt återvunnet material att få tag på.

Camilla Sonnentheil

Affärsutvecklingschef, Ragn-Sells Recycling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel