Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Framtida odling i norr kräver stora växthus

Så kom då rapporten alla väntat på: IPCC:s rapport som talar om att vi ska sluta äta kött och bli veganer.

Men då måste vi komma ihåg i samma veva, att det som veganer samt vegetarianer och stadsbor vill ha, nämligen öppna landskap, det kan vi bara glömma, så är det bara.

Ska vi odla veganskt/vegetariskt, måste vi bygga växthus, eftersom norr om Gävle, finns det något som heter vinter fortfarande.

Dessa hus kommer då att ta upp områden som i vanliga fall betas av klövdjur och om det inte byggs växthus, måste ju någon hålla det fritt från sly bland annat, en fråga blir ju då om alla dessa veganer/vegetarianer kommer att springa runt med lie eller sekatör och hålla öppet, för, vi ska ju komma ihåg att vi får inte på något sätt, använda mekaniska hjälpmedel, då dessa förpestar naturen.

Det finns fakta på att det går inte att odla till exempel soja norr om Gävleborg. Ok, vad ska vi i Norrland då äta?

Det blir till att bygga växthus, oavsett vad alla säger, då kommer nästa fråga: HUR ska vi värma dessa på vintern?

Redan idag importerar vi ÖVER 75 procent av det vi äter, ska vi då gå över till veganskt, kommer importen att bli ännu högre, eftersom vi bor i en så kallad arktisk klimatzon och då blir det svårare att odla vissa grödor, redan nu så är det underskott på havre, eftersom det är så dåligt betalt.

Den största frågan är ju då: Ska vi värma dessa växthus med el?

Pappa MU

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel