Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: En heltäckande strategi inför framtiden i Åre

Miljöpartiet i Åre kommun vill ta fram en heltäckande strategi för gång- och cykelfrågorna; där stråk pekas ut som knyter våra samhällen samman, vandringsleder från fjällen knyts ihop med berörd bygd på ett lättillgängligt sätt och lederna förstärks på ett sätt som inte ger den påverkan som det tyvärr är i dag.

Vi vill också titta på andra alpina skidorter som satsar på vintervandring och vintercykling, det är ofta ett naturligt inslag i orter med liknande profil som Åre. Förutom en övergripande strategi så vill Miljöpartiet i Åre kommun:

Strandpromenad i Åre från Frönäsudden till Sotargränd i Duved, i tre etapper. Första etappen är mellan Frönäsudden till centrala Åre med en anknytning till befintliga strandpromenaden vid Holiday Club. Etapp två sträcker sig mellan Holiday Club-Draklanda och etapp tre Draklanda-Sotargränd.

Cykelparkeringar och anpassade cykelgaraget som ett krav i nya detaljplaner och byggnationer samt se över behov runt stationer och andra offentliga platser. Laddstationer och cykeldäckspumpar bör finnas i samband med nya cykelgarage.

Underlätta för vintercykling genom att ställa om snöröjningen och prioritera gång och cykel.

Köpa in fler elcyklar anpassade för att skjutsa äldre och att elcyklar är en naturlig del i kommunens fossilfria fordonsflotta.

Säkerställa i kommande exploateringar att gång och cykel prioriteras i planerna och att det verkställs.

Hyrcykelsystem ska tas fram och finnas i alla byar. Med åtgärder som dessa så kommer Åre kommun att kunna ställa om mycket enklare till att bli en fossilfri kommun till 2030 vilket också är en prioriterad fråga för oss i Miljöpartiet i Åre kommun. Vi lovar inte guld - men vita vintrar!

Topp fyra på Miljöpartiet i Åre kommunfullmäktigelista inför valet:

Katrin Wissing

Matilda Pettersson

Elon Wissing

Tomas Rydberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel