Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Elin Hoffner (V): Jag är lika orolig om personalen flyr kirurgen och akuten även om de blir kvar i region JH

 
Arbetstider och ersättningar i Region JH
Visa alla artiklar

Tom Silverklo kan vända och vrida på siffrorna hur han vill. Jag är lika orolig om personalen flyr kirurgen och akuten även om de blir kvar med regionen som arbetsgivare.

Kirurgen och akuten är helt nödvändiga områden för en fungerande vård och när personalen inte vill eller orkar arbeta kvar så är det signaler som måste tas på allvar.

Vi har bred verksamhet inom regionen med olika arbetsförhållanden, därför kan det inte vara någon självklarhet att all personal ska ha samma arbetstidsmodell. Behovet av återhämtning skiftar beroende på var du arbetar.

Om vi pratar pengar så undrar jag vad det kostar regionen om behovet av hyrpersonal ökar på kirurgen och akuten? Patientsäkerheten påverkas negativt om vi inte har fast personal och vårdskadorna ökar. Det är något som pandemin med all tydlighet har bekräftat runt om i landet i kommuner och regioner.

Hög omsättning på personal gör det svårt att kvalitetssäkra rutiner, kunskap och efterföljandet av regler och riktlinjer. Att ha personal som arbetat tillsammans över tid ska inte underskattas, det skapar trygghet, trivsel och ger naturliga kontrollfunktioner i arbetet.

Vänsterpartiet är övertygat om att det är lönsamt att satsa på vår personal och en förbättrad arbetsmiljö även om det kostar mer initialt. Personalen är regionens största kostnad men inte att förglömma, även vår största resurs. Om det ekonomiska läget ska förbättras och om vi ska kunna säkra vårdens kvalitet med övriga landet så måste regionen bli en arbetsgivare där personalen vill och orkar stanna kvar inom verksamhetens alla områden.

Jag förväntar mig snabba åtgärder för att komma till rätta med problemen. I framtiden måste personalen få vara delaktig med möjlighet att påverka sin arbetsmiljö. Först då kommer vi att få personal som är glad, trygg och stolt över att arbeta i Region Jämtland Härjedalen.

Elin Hoffner (V)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel