Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Det brister i underlaget och elever och lärares mående sätts på spel i Aspås skola! 

Som politiker i JVK har jag svårt att förstå hur man kan förbise medborgares engagemang och medborgardialog, samt att inte lyssna till elever och lärares förslag på åtgärder. Vi politiker är valda i förtroende av våra medborgare. Och vi förväntas att göra ett bra och grundligt arbete vad vi än tar oss an. 

När det går så långt att man funderar på om det nu gått så långt att det är principiellt och inte för allas bästa. Ett felaktigt taget beslut som påverkar riktiga människors framtid och mående. Att man inte kan ta åt sig av kritik då man inte har rätt underlag att ta beslut på. Ta kritik och mothugg som utveckling och lärande i en felaktig process, inte som nederlag! Vi är besviken på Samverkanspartierna med Moderaterna i spetsen.

Eleverna upplevs mycket oroliga över att flyttas till en högstadieskola. Och vissa elever med särskilda behov eller stöttning riskerar att bli en i mängden i en större klass. Att sätta käppar i hjulet på en väl fungerande skolmodell med bra läromedel och trygg tillvaro för elever och lärare tycks vara utveckling för vissa. Mycket märkligt att man kan fatta ett beslut på något som saknar ordentligt underlag och faktiska beräkningar på omkostnader. Att det inte är klart med vare sig lokaler, läromedel eller pedagoger inför en så stor flytt. Det finns inte heller någon plan för kommande år presenterad. Man blundar för bra förslag från elever och lärarkårers gedigna arbete med att omfördela klassrum och lokaler på skolan. Samverkanspartierna har dessutom glömt bort eller aktivt valt att inte informera de allra viktigaste parterna i detta beslut. De som blir drabbade av ett beslut taget på helt fel grunder! Det vill säga elever lärare och föräldrar. Aspås skola är inte i akut behov av att flytta någon klass från skolan, men däremot måste man se behovet på Rödön och sikta framåt. Lägg tid och pengar på lokala lösningar nu för det behövs för nästa läsår och kommande läsår och kostnaden blir på sikt mindre. 

Denna fråga ska inte blandas ihop med att Aspås och Rödöns skola blir kvar, det är ett kapitel för sig. Dialog om framtid och utveckling av skolan har påbörjats men för att utveckla, inte avveckla!

Ulrika Wassberg, Jämtlands Väl Krokom

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel