Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Äntligen riktas kritiken till styrande politiker

 
Arbetstider och ersättningar i Region JH
Visa alla artiklar

Äntligen riktas kritiken åt det håll kritiken ska riktas, nämligen till de styrande politikerna. Tjänstemannaledningen gör inget som inte politiken står bakom.

Att som den nuvarande politiska ledningen gör, ge sig på sjukvårdspersonalen, kan bara sluta i kaos. Problemet löses inte med färre i vårdpersonalen, lägre löner och sämre scheman – problemet måste lösas högre upp i den politiska beslutsnivån, nämligen i riksdag och regering och lösningen heter förstatligande av specialistsjukvården/sjukhusvården i första hand.

Vi är helt enkelt för få invånare i vår region, vilket leder till för låg skattekraft, samtidigt som regionen ska leverera en liknande vård som övriga regioner i landet gör, och den ekvationen går helt enkelt inte ihop.

Fram till dess att vi har en nationell lösning på sjukvårdens problem krävs i vår region ett ombildande av den politiska ledningen, där S måste ingå tillsammans med M, C, KD och L. Övriga partier måste lämnas utanför. Först då får vi en stabil politisk ledning som vågar prioritera bort verksamheter. Helt enkelt minska kostymen.

En annan del som är viktig är den regionala utvecklingsverksamheten som enbart borde vara fixerad på att tillskapa en inflyttning till länet med ännu flera arbetstillfällen. Bara så kan skattekraften och intäkterna till regionen och sjukvården öka.

Christer Siwertsson

Moderat och oberoende skribent

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel