Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Alliansbudget för framtiden

I valet 2018 beslöt väljarna att byta styre i Östersunds kommun. För första gången på 24 år leds Östersunds kommun nu inte av socialdemokraterna. Och det märks.

# Alliansen vann valet på ett tydligt program för förändring.

# Uppstramning av kommunens sviktande ekonomi.

# Storsatsning på skolan.

#Uppstädning av röran runt Östersundshem.

# Sprid tillväxten jämnare över hela kommunen.

När Alliansen nu, efter ett år, lägger vår första egna budget är det tydligt att vi gör det vi lovade, och mer därtill.

Alliansen har på ett år återställt god ekonomisk hushållning i kommunen och lagt ofinansierade projekt utanför kärnverksamheterna åt sidan. Politik är att både vilja och välja.

Alliansen har på ett år skapat utrymme för den största satsningen på skolan i Östersund i modern tid. De närmaste tre åren investerar vi minst 720 miljoner kronor i skolor och förskolor. Bra skolor är grunden för en bra kommun.

Alliansen har på ett år startat arbetet med handlingsplaner för utveckling av Brunflo och Torvalla. Slalombacken i Lit är åter öppen och rustas dessutom det närmaste året för konstsnö.

Städarbetet i Östersundshem pågår. Professionaliserad styrning, transparens och fokus på att få tillbaka skattebetalarnas förlorade pengar är det som numer gäller i bolaget.

Under 2020 kommer vi lika planmässigt, och i linje med våra vallöften, att arbeta vidare med satsningar på trygghet och äldreomsorg, på konkret klimat och miljöarbete och med ytterligare städarbete efter gamla styren. Vi ska börja det tunga jobbet att betala av på den enorma underhållsskulden i Östersunds kommun.

Stabil ekonomi, effektivisering och digitalisering, fokus på kärnverksamheterna och en långsiktig plan för ett öppet, hållbart och tryggt Östersunds kommun också i framtiden. Det är vägen det nya styret i Östersund slagit in på.

Det märks alltså att Östersunds kommun fått ett nytt styre. Vi överlåter självklart åt väljarna att avgöra om det var bättre förr. Men Alliansen fortsätter jobba med framtiden i sikte.

Bosse Svensson, C

Pär Jönsson, M

Stephen Jerand, KD

Pär Löfstrand, L

Här hittar du oppositionens artikel om budgeten.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel