Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Deadmaus

"While (1 is less than 2)"
(Virgin/Universal)
Bästa låt: "Phantoms can't hang"
Betyg:1

Gör man ett dubbelalbum med 25 låtar är det bra om man har något att komma med. Och kanadensiske Deadmaus har uppenbarligen höga ambitioner med sitt sjunde studioalbum.

Det visar sig dock att det inte går att sätta likhetstecken mellan att vara en av världens största dj-stjärnor och att göra bra skivor. "While (1 is less than 2)" består till största delen av en lång rad låtar som i princip är exakt likadana - i bästa fall låter det som soundtracket till en sci-fi-film från 80-talet, i sämsta fall som om Daft Punk hade gillat hård rock i stället för disco. Emellanåt slängs det också in klichéartade ambient-stycken som inte kan göra någon människa glad.

Som fenomen och musikskapare är Deadmaus dock mer intressant än till exempel Avicii och det är klart att musiken går att dansa till på arenakonserter. Hade han skalat bort en sisådär 15 låtar hade det här också varit ett godkänt album, nu är det tyvärr bara dumt.

Linus Brännström/TT