Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill ta över Z-hallen

Z-hallen ska rivas när den nya arenan tas i bruk, men nu finns det en intressent som vill ta över hallen.

Redan i mellandagarna förra året höjdes upprörda röster när det framkom att gamla Z-hallen ska rivas och på sikt ge plats åt Jamtli som vill expandera.

Krister Lingblom, delägare i Svenska mässkonsult nord AB, som arrangerar Expo Norr, har motsatt sig rivningen och är orolig för Expo Norrs framtid då det inte finns någon hall i Östersund som lever upp till, som han ser det, Z-hallens kvaliteter.

Kommunalrådet AnnSofi Andersson (S) har sagt att kommunen inte kan behålla Z-hallen enbart för att hyra ut den vid tillfälliga mässor; det skulle vara olagligt då det gynnar ett enskilt företag.

Svenska mässkonsult lägger nu fram ett nytt förslag till kommunen som går ut på att företaget hyr Z-hallen och övertar driftskostnaderna på helårsbasis fram till att hallen rivs.

Krister Lingblom skriver i ett brev till kommunen att han förstår att hallen inte är en permanent lösning, men hoppas att kommunen skjuter på rivningen något år då de skulle kunna lösa den akuta frågan om var Expo Norr ska arrangeras det närmaste året.

"Det handlar inte enbart om att utnyttja Z-hallen en gång per år för Expo Norr. Vår ambition är inte att hallen skall stå tom och öde, vi vill mycket mer än så. Vi ser framför oss att Z-hallen ska kunna arrangera 6 till 8 publika mässor per år. Räknar vi även in andra aktörer som vill arrangera mässor, kan det handla om 8 till 12 mässor per år".

Ärendet ligger just nu hos tjänstemännen på kommunens mark- och exploateringskontor.