Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill investera i boende och på äldre

Framtidsplanen i Krokom: Bygga ut Sånghusvallen ytterligare, satsa på fler särskilda boenden för äldre och ge fler deltidsanställda möjlighet till heltidsjobb.

På papperet ser det bra ut och om alla planer går i lås kommer utvecklingskommunen Krokom att bli än mer attraktiv. Det är vad den sittande majoriteten hoppas på när de presenterar rambudgeten för nästa år och riktlinjerna fram till 2017.

Klart är att Krokom är en av få kommuner i Norrland som faktiskt har ökat invånarantalet de senaste tio åren; enligt de senaste siffrorna har befolkningen ökat med 600 sedan 2002.

Det här vill Krokoms sittande majoritet investera i:

# Exploatering av etapp 4 i Sånghusvallen i Ås. Målet är att de första ska kunna flytta in under 2016.

# Utökade lokaler för förskola/skola i Sånghusvallen.

# En förstudie ska göras 2015 för särskilda boendeplatser för äldre och investeringsmedel finns upptagna från 2018 för byggande av särskilt boende med 80 miljoner kronor.

# Budget för mötesplats Krokom (f d Konsum) i Krokom utökas med 5 miljoner kronor till 21 miljoner totalt där även utemiljön i centrum ska beaktas.

# Idrottshall Änge.

# Utökad budget till skolors/förskolors utemiljö med en halv miljon kronor per år. "Det frigör befintlig investeringsbudget till yttre miljö för upprustning av våra samhällen".

Det finns också förslag på att satsa pengar på ett projekt som ska leda till färre deltider bland kommunanställda.

"Syftet med projektet är att ge medarbetarna inom välfärdssektorn förbättrade arbetsförhållanden, exempelvis ökade möjligheter till heltidsarbete. Projektet inleds inom verksamheterna vård och omsorg", skriver majoritetspartierna i budgetförslaget", skriver majoriteten i budgetförslaget.

Övriga planer:

# Socialnämndens får elva miljoner kronor extra nästa år som bland annat ska gå till de ökade kostnaderna då fler äldre personer har mer behov av hemtjänst och särskilt boende.

Nämnden ska också titta på om biståndsbedömningen för hemtjänsten kan förenklas.

# Barn och utbildningsnämnden får en ökning med 2,8 miljoner kronor. Utökningen garanterar bland annat oförändrade nyckeltal i skola och barnomsorg.

# Samhällsbyggnadsnämnden ska få över tre miljoner kronor som syftar till att köpa mer svensk och framförallt lokalt producerade livsmedel. Dessutom ska Krokoms kommunala verksamheter genomföra källsortering.