Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill fortsätta driva Värmestugan

Pingstkyrkan har ansökt hos socialnämnden om 700 00 kronor till driftskostnader för Värmestugan och socialförvaltningen har gjort en mindre utvärdering av verksamheten.

Sedan februari i år drivs Värmestugan av Svenska Kyrkan, Pingstkyrkan, Östersunds kristna samarbetsråd och Röda korset. Pingstkyrkan är huvudman. Före det drevs den av kommunen.

Socialnämnden gav 360 000 kronor i organisationsbidrag till Värmestugan verksamhet för innevarande år.

Pingstförsamlingen vill fortsätta men vill ha ett tvåårigt avtal med kommunen för att kunna driva verksamheten långsiktigt. Därför ansöker de om bidrag för driftskostnader om 700 000 kronor per år och ett tvåårigt avtal. Enligt församlingen är den mötesplats som byggts upp populär och har omkring 900 besökare varje månad och i genomsnitt 40 besökare per dag.

Samtidigt som nämnden fattade beslut om innevarande års bidrag bestämdes också att verksamheten skulle utvärderas av förvaltningen. Det är nu gjort och sammanställt.

– Det är en enkel uppföljning vi gjort. Det har legat enkäter ute under två veckor som besökarna har fått fylla i, säger Eva-Britt Jacobsson, socialförvaltningen.

Av de 73 svaren svarade 35 personer ja på frågan om de också var besökare på den gamla Värmestugan, och 38 svarade nej.

I enkäten ställdes också frågor om vad som är bra och vad som kan bli bättre med verksamheten.

– Vi har fått många positiva synpunkter. Man tycker till exempel att det är bra att det ligger centralt, är trevligt, god stämning och att personalen har ett trevligt bemötande, säger Eva-Britt Jacobsson.

På frågan vad som kan bli bättre var den någon som föreslog att det skulle vara bra om Värmestugan kan vara öppen på söndagar, en annan efterlyste mer sociala aktiviteter, längre öppettider och någon tycker att det borde finnas möjlighet att äta sopplunch där under veckodagarna.

En socionomstudent har också gjort ett fåtal djupintervjuer med besökare på Värmestugan, som kommer tas med i uppföljningen.

Resultatet av uppföljningen och ansökan om bidrag behandlas på kommande nämndmöte 18 december.