Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vet hur man roar en publik

/

Annons
Det rådde ingen direkt tvekan om vilken av Björn Gustavsson, Måns Möller, Soran Ismail och Özz Nujen som publiken i Folkets Hus favoriserade.
Men artig som Östersundspubliken nu är så fick de fyra hyfsat många skratt och applåder var. Men fattas bara annat när de fyra av Sveriges bästa komiker i dag, stod på samma scen.
Özz Nujen satte nivån högt redan från början. Av någon anledning har han blivit nerskriven av tidningsfolk som själv anser sig vara mer roliga än vad de egentligen är. Kanske inte så mycket att hänga upp sig på, men det kan bli trist i längden eftersom folk uppenbarligen läser låtsaskomikernas texter.
Hur som helst så slog nog Özz Nujen hål på de flesta föreställningar om honom. Han var som en satirisk bulldozer. Han gav regering, FRA-lag och oss norrlänningar en rejäl överkörning. Något som vi också tålde. Mycket på grund av att vi nog kände igen oss.
Soran Ismail var mer eftertänksam. Han funderade en del över folks beteende och drog sig inte för att även dra in sin mamma i resonemanget. Bakslug och riktigt bitsk när han kom in på Anna Skipper och TV3.
Efter pausen klev Måns Möller in på scenen. Som den färgsprakade artist han är så fick han fort publiken gillande. Han häcklade sina medarbetare och hur det är att jobba med unga killar som Soran och Björn.
Måns Möller höll hela tiden ett högt tempo och man tilläts aldrig att slappna av riktigt. Precis som Özz Nujen är han en komiker som kör mycket på rutin. Han vet vad publiken vill höra och han ger dem det.
Flickfavoriten Björn Gustavsson var naturligtvis sist ut. Jag tror nu att ingen direkt brydde sig, men som man krasst såg till humorn så började han trögt. Från början levde han mycket på sin charm.
Han fick in några poänger angående Stockholm kontra resten av landet. Och han målade upp en absurd situation där han skulle förklara för sin dåvarande flickvän att han lämnade sin plats som vakt av bagage bara för att titta på bajs som flöt i poolen.
Men mest klockren var han när han på Eddie Izzard-vis spelade upp en scen om hur det skulle vara om en polis var full på jobbet.
Så när Björn Gustavsson blixtrade till, så small det rejält. Så visst är han en av Sveriges största humortalanger, tillsammans med Soran Ismail. Det var i alla fall längesedan jag hade så roligt, i två och en halv timme.

Mer läsning

Annons