Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De var snabbast i Helags

Helags Adventures Marathon var helgens andra mara i länsfjällen.
Billy Lindman och Ida Svensson, Trångsviken vann huvudklasserna.

Tävlingen med start i Ljungdalen och målgång i Funäsdalen lockade inte lika många startande som i Bydalen. Här gick totalt 40 löpare i mål i de två klasserna.

– Det är förstås olyckligt att vi krockar. Vi får se hur vi ska göra, vi har ändå kört vår tävling i tre år och det skulle inte vara så kul att byta datum nu, säger Richard Kalenius, tävlingsledare.

Den natursköna Helags-tävlingen går helt och hållet på grusväg och har en klart annorlunda profil än Bydalen. Huvudklasserna vanns av Billy Lindman, Trångsviken, på 3.11.08 samt av Ida Svensson från samma klubb på 3.28.14. Ida Svensson var enda startande i damernas långa klass, men hennes tid räckte till fjärde plats totalt i den långa klassen.

Över halva distansen var Maria Lundgren, Växjö, först i mål på 1.24.01 och slog med det alla tolv herrar på distansen. Bland dessa var Svenolof Hellqvist, IF Strategen, först i mål.

Fullständiga resultat här.