Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"De var bättre från minut ett"

IFK Östersund rivstartade årets division 2 norra. 3–1 mot Anundsjö.
– Östersund var bättre från minut ett till minut nittio, sa gästernas tränare Robert Bergström.

3–1 var i underkant. IFK satte standarden direkt och dominerade både spel och målchanser. Robert Bergström, som sägs ska coacha ett av årets topplag, var ändå inte överraskad över att få spö så grundligt av ett nykomlingslag.

– Nä, jag var förvarnad. De var hetare, mer aggressiva och hade en helt annan rörlighet. De var bättre på alla områden.

Hos IFK Östersund var det förstås mycket nöjda miner. Insatsen var klart godkänd över hela linjen och till slut blev det en ganska komfortabel resa mot tre poäng.

– Det var ett bra kvitto på att vi håller, sa tränaren Adam Mattiasson.

IFK Östersunds bästa sekvens var i andra halvlek, då man flyttade upp laget och satte högre press på Anundsjö. Då kom också målen.

1–0 var en individuell prestation av Jonathan Lundbäck som ryckte loss från sin bevakare och satte ett vänsterskott via Dejan Dimoskis fingertoppar in i nät.

2–0 tillkom på en "andravågsattack" där Martin Johansson pressade långskott gick förbi alla och in i mål.

3–0 var frukten av att Martin Johansson vann boll på kanten och spelade in till nämnde Lundbäck var först på inspelet och stötte bollen i mål.

Anundsjös tröstmål, ett snyggt halvvolleyskott från Oskar Lindmark som helt ställde Patrik Kvarnlöf, var gästernas enda riktiga målchans i andra halvlek.

Totalt sett en lovande start av IFK Östersund som verkar ha det som krävs för att klara sig kvar i serien med råge. Kanske det kan bli ännu bättre.

– De är bra och kommer säkert att vara med i toppen, tror Robert Bergström.

Adama Mattiasson var helnöjd med hela laget och framför allt försvarsspelet.

– Vi vann boll högt och jag tror att vi var jobbiga att möta i dag.

Vi plussar lite extra för bröderna Christoffer och Robin Fryklund samt förstås för Jonathan Lundbäck. Den unge anfallaren är en flerdimensionell spelare, med driv i steget, bra teknik och en fin vänsterfot.