Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vann Wild Wonders of Europes fototävling

/

En skarpögd örn med suddiga vingspetsar.

Annons
En skarpögd örn med suddiga vingspetsar. En siluett av en fågel i motljus. Det var bilderna som plockade hem förstapriserna i ungdoms- respektive vuxensektionen av tävlingen som arrangerades av Wild Wonders of Europe.

Fotografen som plockade hem förstapriset i ungdomsavdelningen av fototävlingen är 18-åriga Marcus Valeus från Norge.
- Det var den allra sista bilden av en serie på mer än 25 bilder. Ingen av de andra bilderna hade tillräcklig skärpa på huvudet - utom den här, berättar Marcus.
Motivet föreställer en havsörn som försöker stiga efter att ha slagit ner på en fisk. Bilden fotades från en båt med exponeringstiden 1/25s.

Förstapriset i vuxensektionen plockades hem av finska Janne Heimonen, 28 år.
- Jag låg på isen i solnedgången och betraktade när en strömstare dök efter mat i vattnet framför mig. Det var -27 grader. Plötsligt flög fågeln upp från vattnet och jag klickade på avtryckaren.

Båda fotograferna med sina digitalkameror får slå följe med fältledaren Peter Cairns i mars när de reser till Skottland för att fota djurlivet i Cairngorms National Park under fem dagar. Dessutom får de en heldag på Epsons kontor i London för att fördjupa sig i konsten att skriva ut fotografier på bästa möjliga sätt.

Wild Wonders of Europe jobbar för närvarande med att arrangera 2010 års fototävling. Mer information kommer att publiceras på www.wild-wonders.com så snart detaljerna är klara.

 
 


/Amy Lagerman

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons