Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vann toppmötet i damtvåan

Opes damer leder serien efter att ha besegrat Moliden med 3–2.

Annons

Ope–Moliden 3–2 (1–1)

Mål, Ope: Elin Jonasson, Lovisa Bertilsson, Pernilla Nilsson

Ope vann ett rafflande toppmöte med Moliden och är därmed kvar som serieledare i damtvåan. Efter 1–1 i halvtid hände det saker genast i andra halvlek där bortalaget tog ledningen tidigt men Ope lyckades kvittera ganska omgående när Lovisa Bertilssons inlägg gick hela vägen i mål, och efter knappa kvarten in i halvleken satte Ope ledningsmålet som också skulle visa sig räcka till seger. Men den satt långt inne då Moliden flyttade upp på slutet och det öppnade upp sig för mängder med chanser åt båda håll. Men 3–2 stod sig för Ope, som trots det inte gjorde någon kanoninsats spelmässigt.

– Ingen jättematch i dag, vi saknar lite intensiteten och fokuset från de närmast föregående matcherna. Det har gått lite för bra, då är det så himla lätt att det kommer en liten svacka, säger tränare John-Rune Wikén, som trots det knappast behöver be om ursäkt för tre poäng.

– Vi skapar minst lika mycket som dem, så det är inget orättvist ur den vinkeln.

Opes Malin Boije och Elin Jonasson får extra plus för sina insatser.

Härnösand–Frösön 4–4

Frösöns damer spelade även de under lördagen. I en målrik tillställning reste man hem med en poäng efter 4–4 borta mot Härnösand.