Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vann överlägset

De rödgröna vann överlägset i skolvalet på Birka folkhögskola. De fick 79 procent av rösterna och alliansen fick 11 procent.

På torsdagen hölls politikerdebatt där eleverna på Birka folkhögskola i Ås hade möjlighet att ställa frågor till politikerna. Det hölls också skolval.

En av frågorna var varför det läggs en massa skattepengar på riskkapitalbolag som blir till vinster som tas ut av friskolor.

Håkan Larsson, (C), valde att svara.

– Regelverket måste ses över. Friskolor måste visa upp en hög kvalitet för att ta ut vinter och det är viktigt att hålla koll på deras resultat, säger han.

Vänsterpartiets Monalisa Norrman passade gjorde också ett inlägg.

– Vi menar att det blir samma risk med små företag inom vården, säger hon.

Efter debatten offentliggjordes valresultatet. De rödgröna slog alliansen med hästlängder och fick 79 procent av rösterna. Valdeltagandet var 82 procent.

Vänsterpartiet fick flest röster och nummer två blev miljöpartiet. Feministiskt initiativ och Piratpartiet fick en röst vardera.