Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De unga tror på framtiden i Oviken

De unga driver Oviken framåt. Linnéa Andersson har stor tro på bygdens framtid.

– Det gäller bara att ge en knuff i rätt riktning, säger hon.

Projektet "Framtid Oviken" har funnits sedan 2010. Fram till i början av december leddes projektet av Marcus Byman, 23. Nu har han lämnat över till Linnéa Andersson, 25.

– Vi är unika här i Oviken. Just att jag och Marcus är och har varit projektledare visar det. Jag skulle inte sitta här om jag inte trodde att det skulle gå. Det är en del av framtidstron, säger hon.

Linnéa Andersson kommer inte från Oviken, men har bott i trakten i två år.

– För första gången i mitt liv kände jag att jag hade hittat hem, här har jag mina rötter även om de inte är genetiska. Det visar på framtidstron som finns här, att någon som kommer utifrån kan känna så starkt för bygden och vilja ta det till nästa nivå.

En av hennes främsta uppgifter som projektledare för "Framtid Oviken" blir att få de drygt 50 byarna som ingår i Oviken att samlas under ett och samma varumärke.

– Jag vill starta ett omfattande varumärke, så man har ett starkare namn att gå ut med.

Vad tror du att folk förknippar Oviken med i dag?

– Livsglädje, skulle jag vilja säga. Det finns något för var och en här, alla har sin koppling till Oviken. Oviken är så starkt som det är. Vi ska förstärka det som redan är bra.

Marcus Byman lämnar över projektet "Framtid Oviken" efter tre år som ledare. Han tycker att det är bra med nya idéer som tar utvecklingen av bygden framåt.

– Det är ett omfattande arbete. Till slut tror jag att det är bra att man tar in nya idéer och krafter, både för mig personligen och för bygden, säger Marcus Byman.

Han kommer under vintern att jobba som servitör på hotellet i Klövsjö samtidigt som han fortsätter vara projektledare för allaktivitetshallen Mötesplats Oviken och nöjesparken Fröjdholmen.