Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tre populäraste Miunkurserna i sommar

Det blev inget rekordår, men 17 000 har sökt till Mittuniversitetets sommarkurser.

Sommaren 2013 slog alla tidigare rekord. Över 20 000 personer ville sommarplugga på Mittuniversitetet. I år är det "bara" 17 000 som har sökt visar det sig efter den senaste ansökningsomgången är avslutad, fast antalet sökande överträffar såväl 2011 som 2012 års ansökningsomgångar.

Antalet sökbara kurser har minskat med en fjärdedel denna sommar jämfört med förra året.

– Sommarkurserna är viktiga för att kunna erbjuda flexibla utbildningsmöjligheter och för att kunna nå nya grupper av studenter. Det är glädjande att sommarkurserna är så attraktiva, det visar att de fyller en viktig plats i vårt utbildningsutbud, säger rektor Anders Söderholm i ett pressmeddelande.

Ansökningstiden för Mittuniversitetets sommarkurser gick ut den 17 mars, men för vissa kurser kan en sen anmälan vara möjlig. I år finns cirka 8 000 personer som i första hand ansökt om en sommarkurs vid Mittuniversitetet. Flest antal sökanden har kurser i juridik, kriminologi och sociologi.

 De tre mest sökta sommarkurserna vid Mittuniversitetet 2014:

1 – Juridik GR (A), Juridisk översiktskurs (1 200 förstahandssökande).

2 – Kriminologi GR (A), Introduktion till kriminologi (900 förstahandssökande).

3 – Sociologi GR (A) Ledarskap och organisationsteori (700 förstahandssökande).

"Mittuniversitetet erbjuder ett fyrtiotal olika sommarkurser 2014. De flesta ges på distans och är nätbaserade", noterar Mittuniversitetet i ett pressmeddelande.