Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De toppar årets Yra

Storsjöyrans största bokning är klar. Det blir The Prodigy som stänger Stortorget den 2 augusti och de gör det med en explosion av ljud – och ljus.

Annons

– Vi kommer att bygga om Stortorget för att skapa en ljusshow som ingen har sett maken till på Yran. Det kommer att bli så häftigt, säger Andréa Wiktorsson, artistansvarig.

De legendariska britterna har 25 miljoner sålda album på meritlistan och räknas som ett av den elektroniska musikens största namn genom tiderna. Senare i år släpper gruppen nya albumet "How to steal a jetfighter". Enligt Andréa Wiktorsson är The Prodigy ett 90-talsfenomen som aldrig blivit omoderna. Deras mix av techno, punk, electronica och rock har gjort dem framgångsrika världen över.

– Det är ett band som fortsätter att utvecklas hela tiden och det är en upplevelse att se dem live! säger hon.

Direkt efter presidenttalet smäller det alltså till på Stora scenen. Först får publiken möta Modestep DJ, som fått uppdraget att värma upp. Besöket på Yran blir The Prodigys enda sommarspelning i Skandinavien. Resten av sommaren sliter Europas största festivaler i gruppen. De spelar bland annat på Rock en Seine i Paris, Sziget i Budapest och den brittiska upplagan av Sonisphere, där de finns högst upp på affischen tillsammans med Metallica och Iron Maiden.

– Ett av världens mest attraktiva festivalband toppar årets Yra, det är vi så klart supernöjda för, säger Andréa Wiktorsson.

Storsjöyran i Östersund genomförs i år 31 juli - 2 augusti. Klara artister sedan tidigare är bland andra Veronica Maggio, Icona Pop, Rival Sons, Laleh, Mavis Staples och Rebecca & Fiona.