Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tjänar på våra barn

Är det OK att aktieägare i friskolor ska tjäna miljoner på våra skatte-pengar? I dag ploppar friskolor upp som svampar ur jorden och även här i Östersund ökar etableringen.

I Sverige är detta en lukrativ bransch, där många i dag gör miljon-klipp på pengar som egentligen borde gå till ökad kvalitet och resursförstärkning till våra barn.

Samtidigt som pengar sipprar mellan kommunernas fingrar så kan man också se problemet med ökad segregation. Det kan aldrig vara bra att vissa områden eller skolor i en kommun klassas som sämre och mindre attraktiva än andra. På sikt blir alla förlorare.

Ett första steg för att förbättra denna situation vore att se till att inga vinster stoppas i privata fickor utan att de överskott som blir i verksamheten automatiskt återförs till brukarna alltså till verksamheten på skolan för att öka resurserna och förbättra för eleverna.

Anser du att det är viktigt att alla våra barn ska ha samma möjligheter och rättigheter till en likvärdig utbildning så är det av största vikt att diskutera och fundera över hur friskolorna i dag förändrar spelplanen för oss medborgare. Det är bara framtiden som kan visa hur det kommer att bli men jag känner stor oro inför den utveckling som råder idag.

Reidar Lunde (V), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel