Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De skapar mötesplatser för äldre och anhöriga

Varje vecka finns det möjlighet att gå på infoträffar för den som har funderingar om till exempel anhörigstöd eller hemtjänst. Det är Östersunds kommun nya projekt för socialt innehåll för äldre.

Vid Seniorernas hus anordnar kommunen varje onsdag under hösten en informationsträff för äldre och anhöriga till brukare.

Det är en del i projektet sociala innehållet för äldre. Det handlar om att skapa mötesplatser och ge en chans till ett personligt möte och ställa de frågor som kan dyka upp inom till exempel anhörigstöd, hemtjänst och boendeformer.

– Vi vill försöka att belysa olika intressen för folk i kommunen och visa att vi finns till hands. Visserligen går det alltid bra att ringa till exempel en biståndshandläggare på kommunen om man har några frågor, men jag tror det är bra med ett infocenter. Här får man träffa en person och få intrycket av en riktig mötesplats, säger Gerti Grahn, arbetsterapeut på Östersunds kommun.

Agneta Anderzon är biståndshandläggare och projektledare.

– Vi hade ingen bakgrund till om det fanns ett behov av detta, men inom vårt arbete träffar vi mycket folk och vi tror på det personliga mötet. Att det går att komma hit och bli sedd och bekräftad och få svar på sina frågor. Är man på ett stort informationsmöte kanske man inte alltid vågar kliva fram och ställa personliga frågor. Hit kan man bara slinka in och ställa frågor, säger Agneta Anderzon.

Det sociala innehållet är ett projekt som sker på prov under hösten, men Agneta Anderzon hoppas på att det kan bli ett permanent inslag till våren.

Förutom informationsträffarna ingår också bland annat musik och gympa träffar i det sociala innehållet.