Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De ska ut på sitt livs äventyr

Tänk er en cykeltur på 60 mil för att sedan bestiga Skandinaviens högsta berg och cykla tillbaka 60 mil. Den resan startade tre grabbar från Östersunds gymnasieskola igår morse.

I går startade det stora äventyret för tre elever från Östersunds gymnasieskola. Som projektarbete ska Hannes Baker, Oscar Silvergran och Oscar Modigh cykla 60 mil till Galdhöpiggen, Norges och Skandinaviens högsta berg. Väl där ska berget bestigas och därefter ska de cykla tillbaka till Östersund igen. Alltså en nätt liten tur på 120 mil med full packning på cykeln.

– Vi har planerat resan sedan jultid och vi har fått några sponsorer som hjälper till med mat och annat, berättar Oscar Modigh.

Grabbarna berättar att de inspirerats av Göran Kropp när de planerat sin resa.

– Han var ett föredöme för oss och det här blir en slags hyllningsexpedition, säger de.

Själva cykelturen till Norge planeras att ta sju dagar och gänget ska tälta på utvalda platser efter vägen. Hela expeditionen beräknas ta 17-18 dagar beroende på hur bra själva klättringen går.

Nu hoppas grabbarna att vädret ska bli bra på resan. Vid starten igår kunde det i alla fall inte bli sämre med regn och blåst.

– Vi har hört att det har snöat en vecka på Galdhöpiggen, så har vi otur så är det en meter snö på toppen när vi kommer dit. Men det är sånt man får ta, säger Hannes, Oscar och Oscar, innan det är dags att krama om klasskamraterna och starta sitt livs cykeltur.