Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska hjälpa Jämtland till nytt slutspel i Damligan

/

I går gjorde Jill Noe och Chakhia Cole sitt första pass med Jämtland Basket. Det sista lär inte klaras av förrän helst sent i april - i alla fall inte om de här vinnartyperna får bestämma.
- Jag vill se till att hålla Jämtlands slutspelssvit intakt, säger Jill Noe.

Annons
Jill Noe som hör hemma i ökenstaten Arizona satte fötterna i den Jämtländska myllan för första gången i tisdags eftermiddag - och trots snövita fjäll och få plusgrader var första intrycket positivt.
- Solen sken och det var så fint, säger 24-åriga Noe.
Chakhia Cole som började sin resa till Sverige i West Virginia, med ett klimat mycket mer likt det svenska, hade däremot inte en lika positiv känsla.
- Så kallt, vinden blåste bara rakt igenom mig.
- Men det är bara för att det var så varmt och härligt när jag åkte hemifrån, jag är ju egentligen van vid kalla och snöiga vintrar, försäkrade Cole.
Var det ett svårt beslut att skriva på för Jämtland?
- För mig var det absolut ett ganska tidigt alternativ att söka ett lag utomlands, jag gillar verkligen att resa. Så när jag fick höra talas om den här möjligheten blev jag väldigt upprymd och efter att jag hade pratat med coachen var det verkligen inget svårt beslut att fatta, säger Noe.
Även Cole hade tidigt klart för sig vad hon ville:
- Att jag ville komma till ett lag "over seas" visste jag från början, så när min agent berättade om Jämtlands intresse tyckte jag direkt att det lät spännande, säger Cole.
Nu är de på plats och båda är förberedda på en kall (både Cole och Noe mötte pressen i enorma dunjackor) och helst lång vinter:
- Målet är helt enkelt att gå så långt som möjligt, säger Noe.
- Jag vet att laget har gått till slutspel de tre senaste säsongerna och den sviten måste vi hålla intakt. Går vi till slutspel blir nästa steg att se hur långt vi kan gå där.
För att de ambitionerna ska bli verklighet vet de båda vad de ska bidra med.
Cole:
- Jag är inte utpräglat duktig på att göra det ena eller det andra, jag är en slasher, jag gör lite av varje ... men man kan väl säga att min spelstil är ganska fysisk.
Noe:
- Jag är aggressiv, jag gillar att dyka in mot korgen, men jag skjuter gärna utifrån.
Dessa beskrivningar passar bra in på Jonathan Bolins önskelista:
- De är båda två mångsidiga spelare och det är något vi sökt efter, det gör det möjligt för oss att spela ett flexibelt spel.
- Sen har båda två varit med och vunnit saker i sina collegelag och vinnartyper vill vi ha, säger Bolin.
Jämtland spelar sin första match på söndag borta mot 08 Stockholm.

Mer läsning

Annons