Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De sitter på Bergs stolar

Nu är det bestämt vem som ska sitta på vilken stol i Bergs kommun den kommande mandatperioden.

Annons

Men det gick inte helt problemfritt när politikerna i kommunfullmäktige i går eftermiddag skulle komma överens om vilka partier som ska vara representerade i vilka nämnder och styrelser. När det var dags att välja ledamöter och ersättare i den gemensamma upphandlingsnämnden samt till Jämtlands räddningsförbund motsatte sig oppositionen.

– Det är viktigt att vi får insyn i allt politiskt arbete, sa Alf Lundin (Mp) från talarstolen och föreslog att Elise Ryder Wikén (M) skulle bli ersättare i både nämnden och förbundet.

Men majoriteten med Socialdemokraterna i spetsen sa bestämt nej. Sluten omröstning fick till sist avgöra vilka som skulle sitta på de aktuella stolarna. Efter omröstningen stod det klart att Dan-Olov Westberg (C) blir ordinarie ledamot i upphandlingsnämnden och Karin Paulsson (S) fick ersättningsposten.

I Jämtlands räddningsförbund kommer de närmaste fyra åren Kent Rosenqvist (S) att vara ordinarie ledamot och Dan-Olov Westberg blir ersättare.

De övriga valen som kommunfullmäktige i går gjorde blev betydligt mer smärtfria.

Karin Paulsson valdes i går till kommunstyrelsens ordförande. Hon får sällskap i presidiet av förste vice ordförande Dan-Olov Westberg andra vice ordförande Therese Zetterman (S) och tredje vice ordförande Elise Ryder Wikén.

Verksamhetsnämndens presidium kommer under den kommande mandatperioden att utgöras av Torsten Medalen (C), Ulla-Britt Lindblad (S), Mikael Abramsson (S) och Elise Ryder Wikén.

Miljö- och byggnadsnämnden kommer att ledas av Dan-Olov Westberg och Eva Simonsson (MP).