Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De sitter på Bergs stolar

Nu är det bestämt vem som ska sitta på vilken stol i Bergs kommun den kommande mandatperioden.

Men det gick inte helt problemfritt när politikerna i kommunfullmäktige i går eftermiddag skulle komma överens om vilka partier som ska vara representerade i vilka nämnder och styrelser. När det var dags att välja ledamöter och ersättare i den gemensamma upphandlingsnämnden samt till Jämtlands räddningsförbund motsatte sig oppositionen.

– Det är viktigt att vi får insyn i allt politiskt arbete, sa Alf Lundin (Mp) från talarstolen och föreslog att Elise Ryder Wikén (M) skulle bli ersättare i både nämnden och förbundet.

Men majoriteten med Socialdemokraterna i spetsen sa bestämt nej. Sluten omröstning fick till sist avgöra vilka som skulle sitta på de aktuella stolarna. Efter omröstningen stod det klart att Dan-Olov Westberg (C) blir ordinarie ledamot i upphandlingsnämnden och Karin Paulsson (S) fick ersättningsposten.

I Jämtlands räddningsförbund kommer de närmaste fyra åren Kent Rosenqvist (S) att vara ordinarie ledamot och Dan-Olov Westberg blir ersättare.

De övriga valen som kommunfullmäktige i går gjorde blev betydligt mer smärtfria.

Karin Paulsson valdes i går till kommunstyrelsens ordförande. Hon får sällskap i presidiet av förste vice ordförande Dan-Olov Westberg andra vice ordförande Therese Zetterman (S) och tredje vice ordförande Elise Ryder Wikén.

Verksamhetsnämndens presidium kommer under den kommande mandatperioden att utgöras av Torsten Medalen (C), Ulla-Britt Lindblad (S), Mikael Abramsson (S) och Elise Ryder Wikén.

Miljö- och byggnadsnämnden kommer att ledas av Dan-Olov Westberg och Eva Simonsson (MP).