Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De sätter skolmaten på Sverigekartan

Blir det skolkockarna från Duved som tar hem SM i skolmat?

Annons

Förra året var de över 150 lag från hela landet som var med i första omgången. I år är de fler och nyligen utsågs Lag Åredalen från Duved med lagledaren Patrik Danielsson i spetsen till en av de tio semifinalisterna.

Det handlar om landets största skolmatstävling, Skolmatsgastro, där skolkök från hela landet är med att tävla i skolmat.

I ett första skede har skolmatslagen bland annat skickat in recept till juryn och nu kommer juryn att åka runt till varje finalist där de får visa prov på sina kulinariska färdigheter i skolköket.

"Av de inkomna bidragen har tio team tagits ut till semifinal. Dessa lag kommer under de närmaste veckorna att besökas av delar av juryn. Därefter tar en uttagsjury fram de fem lag som går till finalen på GastroNord den 6 maj. Vi önskar ett stort lycka till!", skriver juryn på Skolmatsgastrons hemsida.