Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De rödgrönas politik hotar ekonomin

Alliansregeringens hårda arbete de senaste åren har lett till att Sverige står starkt i tider av global ekonomisk oro.

Annons

 Antalet sysselsatta ökar och utanförskapet minskar. Nyligen presenterade de rödgröna sin skuggbudget som visar att denna utveckling hotas om deras politik blir verklighet.

De rödgröna vill göra det dyrare att anställa unga och mindre lönsamt att arbeta. Deras förslag skulle innebära jobbstopp i Jämtland. Det är tydligt att oppositionens bidragslinje står mot regeringens arbetslinje. Dessutom har vi nu svart på vitt att deras prat under valrörelsen helt saknar täckning. Utöver ersättningshöjningar till dem med höga inkomster så avsätter de rödgröna inte en enda krona till andra förändringar av sjukförsäkringen i skuggbudgeten.

Förslagen är en ren återställare för genom att ta bort tidsgränserna i sjukförsäkringen backar vi tillbaka till den sjukförsäkring vi hade tidigare; långa, passiva sjukskrivningar utan rehabilitering. De rödgröna prioriterar höjda ersättningsnivåer framför rehabilitering. De rödgrönas förslag om höjda inkomsttak i sjukförsäkringen gynnar dem med inkomster högre än 26 750 kronor per månad. Vi prioriterar att lägga pengarna på tidiga insatser för att hjälpa människor att komma tillbaka till arbetet igen. När det gäller pensionen föreslår de rödgröna en skatterabatt för medlemskap i a- kassa och kompensation för höjd bensinskatt till dem som jobbar. Detta kommer inte pensionärerna till del – hur rimmar det med de rödgrönas löften om att utjämna skillnaden i skatt mellan pensionärer och löntagare? Skattechocken slår hårt mot företag och arbetsgivare i kommuner och landsting. Men framförallt höjs trösklarna in på arbetsmarknaden för landets unga.

Saila Quicklund (M), riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel