Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De rödgröna måste bekämpa klyftorna

Annons

Sverigedemokraterna har tagit steget in i politikens finrum, riksdagen. Många invandrare är rädda över Sveriges nya politiska landskap.

Betyder Sverigedemokraternas framgång att tusentals svenskar är rasister och främlingsfientliga? Naturligtvis inte. De flesta som röstade på Sverigedemokraterna gjorde det som protest mot de etablerade partierna. Man röstade inte för främlingfientlighet i första hand, utan mot ökade klyftor, fortsatta nedskärningar och hög arbetslöshet. Sverigedemokraterna har skickligt spelat på folks missnöje.

Nu måste de rödgröna visa att de står för en verklig opposition mot regeringen. Nej till mer nedskärningar! Då kan man börja i de kommuner och landsting där man har majoritet. En offensiv mot nedskärningar och ökade klyftor är det enda sättet att ta udden ur missnöjespartiet Sverigedemokraterna.

Svenskarna är inte rasister eller främlingsfientliga, men man är trött på nedskärningar och högerpolitik. Sedan spelar det ingen roll vilken partifärg som genomför nedskärningar.

För att bekämpa främlingsfientliga strömningar måste de rödgröna ta täten i kampen för förändring, mot nedskärningar, ökade klyftor och segregering.

Sigbritt Herbert, Rättvisepartiet Socialisterna

J För att bekämpa främlingsfientliga strömningar måste de rödgröna ta täten i kampen för förändring.

Sigbritt Herbert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel