Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De repar inför årets rockmusikal

I ett klassrum på Storsjögymnasiet övas det just nu för fullt med att lyfta fram det rockiga och glammiga 80-talet. Det är Estettreorna som snart har premiär med musikalen "Rock of Ages".

"Rock of Ages" handlar om Sherrie som reser till Hollywood för att söka lyckan och bli sångerska. På plats träffar hon Drew som också drömmer om samma sak. Drew jobbar på en bar och erbjuder Sherrie jobb tills hon kommit i gång med sin karriär.

Stina Hallin spelar Sherrie och Mirandra Fredriksson spelar Dennis, killen som äger baren som Sherrie blir anställd på.

– Det känns jättekul att det blir den här musikalen, jag har velat spela den sen i ettan, säger Stina Hallin.

– Jag tror ingen i klassen ogillar musiken i den, säger Mirandra Fredriksson.

Esteterna på Storsjögymnasiet är indelade i dans, musik och teater och arbetar tillsammans med musikalen. I år blir det elfte året i rad som skolans sistaårselever sätter upp en musikal och den 23 februari är det premiär på Storsjöteatern. Sista veckan innan premiären läggs en extraväxel in och klasserna får hela veckan på sig att öva.

Vad är den största utmaningen?

– Att få alla i klassen att släppa loss, säger Mirandra Fredriksson.

– Allt är egentligen en utmaning eftersom vi inte gjort det här förut, säger Stina Hallin.

Musikalen beskrivs som en resa i kärlek, besvikelser, brustna drömmar och förhoppningar blandat med en rad olika kända rock'n'roll låtar. Inför rollsättningen fick eleverna önska tre olika roller de kunde tänka sig att spela och därefter blev det audition inför musik- och teaterlärarna som sedan valde rollerna.

– Jag hade önskat en annan roll först men det här känns rätt nu, säger Stina Hallin om sin roll som Sherrie.

Under repetitionsdagen som LT besökte fanns Marit Eriksson från Östersundsrevyn på plats för att coacha, ge generella tips och råd om musikalbranschen samtidigt som eleverna fick möjlighet att ställa frågor.

– Det känns jätteroligt att få vara här och prata med dem, inspirera och berätta att det faktiskt går att försörja sig på det, säger hon.