Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De planerar för Bed & breakfast i Uddebo

Fredrik Johansson som driver företaget SGT vid OKQ8 macken i Gäddede har tillsammans med sin sambo Ingela Lindkvist köpt sjukstugan och äldreboendet Uddebo av Strömsunds kommun.

Paret planerar nu för ett Bed & Breakfast i Uddebo med ett femtiotal bäddplatser. Uddebo med sina 1400 kvadratmeter fördelade på två plan, plus en källare är dyrt att värma upp och det nuvarande pelletspannan ska bytas ut.

– Första prioritet är att se över värmesystemet. Vi kommer att installera berg- eller sjövärme och håller på att ta in offerter just nu, säger Fredrik Johansson som berättar att nästa steg är att göra i ordning fastigheten med nya tapeter och möbler.

– Det blir min sambo Ingela Lindkvist som kommer att ha huvudansvaret och vi planerar inte att konkurrera med vare sig hotellet eller campingen. Vi vill satsa på paketresor där boende och aktiviteter slås ihop. Det är grundtanken, säger han.

Paret Johansson - Lindkvist flyttade upp för drygt tre år sedan från Ludvika, främst för snön och möjligheterna till bär och svampplockning och de har under åren sett att det finns ett stort behov av aktiviteter kombinerat med boende.

– Det blir en synergieffekt med tanke att jag även säljer båtar och skotrar. Helst hade vi velat öppna redan i augusti, men om allt går som planerat så hoppas vi kunna öppna till våren, säger han.

I sjukstugan fortsätter verksamheten som tidigare.