Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De marscherar för livet

Under onsdagen marscherade ett tjugotal personer med barnvagnar över Östersunds gator, detta för att uppmärksamma mödradödligheten runt om i världen.

Annons

Sofie Försth, sekreterare för RFSU Jämtland och Tony Khwanma, ledamot, stod i Badhusparken och tog emot de som en efter en anslöt för att stödja initiativet till marschen. En marsch som började i Badhusparken och som senare avslutades på Stortorget. På 34 olika orter runt om i Sverige kunde man se folk med och utan barnvagn spatsera över gatorna, alla för att visa stöd för samma sak.

– Min mamma hade läst om det i tidningen och tipsade mig, och jag kände att det var en bra sak att stödja, säger Zara Schwartz från Östersund.

I många fattiga länder runt om i världen är det inte lagligt att utföra en abort, 47 000 kvinnor per år dör eftersom de saknar tillgång till säkra aborter och mödrahälsovård.

– Detta är ett stort samhällsproblem som måste börja uppmärksammas i Europaparlamentet, det är inte bara ett kvinnoproblem, säger Sofie Försth.