Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De marscherar för livet

Under onsdagen marscherade ett tjugotal personer med barnvagnar över Östersunds gator, detta för att uppmärksamma mödradödligheten runt om i världen.

Sofie Försth, sekreterare för RFSU Jämtland och Tony Khwanma, ledamot, stod i Badhusparken och tog emot de som en efter en anslöt för att stödja initiativet till marschen. En marsch som började i Badhusparken och som senare avslutades på Stortorget. På 34 olika orter runt om i Sverige kunde man se folk med och utan barnvagn spatsera över gatorna, alla för att visa stöd för samma sak.

– Min mamma hade läst om det i tidningen och tipsade mig, och jag kände att det var en bra sak att stödja, säger Zara Schwartz från Östersund.

I många fattiga länder runt om i världen är det inte lagligt att utföra en abort, 47 000 kvinnor per år dör eftersom de saknar tillgång till säkra aborter och mödrahälsovård.

– Detta är ett stort samhällsproblem som måste börja uppmärksammas i Europaparlamentet, det är inte bara ett kvinnoproblem, säger Sofie Försth.