Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De lovar att jobba för lägre skatt

Riksdagskandidaterna Per Åsling och Marianne Larm-Svensson mötte Centerns ceniorgrupp på fredagsförmiddagen. Landsbygdens utveckling och pensionärers skatt var frågor som stod på programmet.

Centerns ceniorgrupp hade bjudit in partiets främsta kandidater till riksdags-, kommun- och landstings/regionvalet, för en utfrågning. Först ut var riksdagskandidaterna Per Åsling och Marianne Larm-Svensson

Kandidaterna fick frågan om de är beredda att jobba för att pensionärer som har pensioner upp till 10 000 kronor i månaden ska slippa att betala skatt.

– Svaret på frågan är ja. För mig är det här en landsbygdsfråga, för det är på landsbygden som de flesta som bara har garantipension bor, säger Per Åsling.

Även Marianne Larm-Svensson sade sig vara beredd att jobb för frågan.

– Att jobba för att de pensionärer som har det sämst ställt ska ha lägre skatt är ingen svår fråga för mig att driva eftersom det främst drabbar kvinnor.

För henne ligger fokus när det gäller länets utveckling på att befolkningen måste bli större, att länsorna måste bli friskare och att vi måste bli rikare, både när det gäller inkomst och att leva ett rikare liv. Per Åslings fokus ligger främst på att skapa fler små växande företag.