Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kryssas in i riksdagen

Kampen om kryssen fortsätter.

När 76 av de 100 valdistrikten i Jämtlands län vid 10-tiden på onsdagen var räknade stod det klart att det troligtvis blir Saila Quicklund (M), Sven-Olof Sällström (SD), Per Åsling (C), Marie Nordén (S) och Gunnar Sandberg (S) som ska representera länet i riksdagen den kommande mandatperioden.

Saila Quicklund hade vid 10-tiden 12,12 procent av de moderata rösterna, vilket ska jämföras med partikollegan Pär Jönssons 10,30 procent.

Bland Centerpartiets väljare verkar det även i år vara Per Åsling som är den stora favoriten. Han hade på onsdagsförmiddagen 33,85 procent av kryssen, vilket ska jämföras med Håkan Larssons 12,70 procent.

Bland Socialdemokraterna blir det troligtvis Marie Nordén och Gunnar Sandberg som får riksdagsplatserna. Mycket talar för att Linnea Swedenmark inte kommer att lyckas kryssa sig förbi sina partikollegor. Vid 10-tiden hade hon 4,36 procent av kryssen, och måste upp i minst åtta procent för att hon ska kunna slå Gunnar Sandberg.