Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kom, de sågs, de segrade!

Det var stjärnklar glans över Östersund i torsdags. Men de minimala prickarna som ska föreställa stjärnor på natthimlen är ingenting jämfört med de stora stjärnor som strålade ikapp med värmealstrande strålkastare på Gamla teaterns scen - Raubtier och Sabaton.

Redan vid lunchtid träffar jag en ganska yrvaken Hulkoff (Raubtiers sångare, reds. anm.) i foajén på Gamla teatern.

- Man sover om dagarna och spelar om nätterna, säger han. Haparandatrions frontfigur hade höga förväntningar på kvällens spelning, vilket med all sannolikhet inbefriades.

På grund av felaktig information och utdragen soundcheck, fick de som samlats i mittpartiet av Åhléns vänta på att Sabaton skulle dyka upp till skivsigneringssessionen.

Så till kvällens konserter. Trots att Steelwing är ett tämligen okänt band lyckades ynglingarna leverera äkta hårdrock i ungefär samma anda som Hammerfall och AC/DC. Men ”Appetite for Destruction” känns bara som ett litet nafs i benet jämfört med till exempel Raubtiers låt ”Lennart”.

Höjdpunkten under Raubtiers framförande kom nog inte förrän Hypocrisy-medlemmen Tomas Elofsson förstärkte rovdjuren från Haparandas glupande hunger under låten ”Världsherravälde”.

Redan när introlåten, ”The final countdown” strömmar ur högtalarna, är det relativt trångt vid kravallstaketet av hängivna Sabatonfans. En efter en springer de ut på scen och intar respektive positioner. Inledningslåten ”Cliffs of gallipoli” känns en aning halvljummen jämfört med den något eldigare 40-1. Daniel Myhrs fingerfärdighet gör sig väl påmind i inledningen till den finstämda låten ”The final solution”, som tillägnades de människor som föll offer i Auschwitz.

En av extralåtarna, ”Primo Victoria” får bokstavligt hela golvet att gunga av en hel drös hoppande människor. Jag menar, ALLA hoppade i takt med den låten.

Efter Sabatons spelning i Östersund kommer det åter att stå med signalröd markering på bandets hemsida - UTSÅLT!

Hårdrocksklubben har återigen överträffat sig själva när de lyckades ro iland detta ultimata metalevent.