Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De hyllar svunnen Hollywood-epok

Annons


Judy Garland, Gene Kelly, Fred Astaire. Som musikalfilmernas största stjärnor gav de allt på scen oavsett hur dåligt de själva mådde.

Artisterna i "Showbusiness - a Hollywood tribute" hyllar sina förebilder och vill ta med publiken till en epok då musikalstjärnorna spred hopp och glädje under depression och världskrig.

Efter två år tillsammans som huvudrollsinnehavare i musikalen "Singin' in the rain" är trion Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Karl Dyall inte trötta på att arbeta ihop, tvärtom. I sång- och dansföreställningen "Showbusiness - a Hollywood tribute" fortsätter de att inspireras av gamla musikalfilmer och dess stjärnor.

-Den röda tråden är homagen till tiden och förebilderna. Vi har någon sorts tacksamhetsskuld som vi försöker återgälda. Det kommer vi aldrig att kunna göra, men vi måste försöka, säger Karl Dyall.
Hyllning till Judy Garland

Tiden han talar om är en mytomspunnen Hollywood-epok från slutet av 20-talet fram till 50-talet då musikalfilmen var enormt populär. Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Karl Dyall vill hylla de legendariska artister som också i viss mån inspirerat dem själva till att börja sjunga och dansa. En av epokens största stjärnor är Judy Garland.

-Så fort man hör en låt av henne så vet man att det är hon. Och nu när man fått gräva i hennes liv blir hon bara större och fascinerar mig ännu mer. Hon berör mig något otroligt med sin röst. En otrolig närvaro, säger Hanna Lindblad som i föreställningen gör Garlands genombrottsnummer "You made me love you".

Den här tidens musikalfilmsartister arbetade nästan omänskligt hårt och Judy Garland är bara ett av många exempel på tragiska livsöden. De var också professionella ut i tåspetsarna och visade aldrig upp sina privata lidanden på scen.
Offrade kropp, själ, allt

-De spred inte något annat än välbefinnande. "There's no business but showbusiness". Det spelar ingen roll hur man mår och det är häftigt att få vara en del av det. Publiken skrattar och inombords är det skador, krämpor, feber. De här människorna fyllde sina liv med detta och lämnade ett stort arv, de är värda att hyllas, säger Rennie Mirro och Karl Dyall fortsätter:

-De som gjorde de här numren offrade ju allt för sitt konstverk, kropp, själ, allt.

Förutom "Singin' in the rain"-trion medverkar också sångerskan La Gaylia Frazier i föreställningen som spelas som julshow i Grand Hotels Vinterträdgård från och med 19 november.
Annons