Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De här vassa plastbitarna fick Ulla i maten

Ulla Hallgren fick en obehaglig överraskning när hon skulle ta en tugga av de tillagade bönorna. Hon kände hur något vasst stack till i munnen.

Bönorna var av sorten haricots verts från matföretaget Findus. De hade inhandlats från en Icabutik på Frösön.

– Jag vart alldeles chockad, säger Ulla Hallgren.

Bönorna kom från en nyinhandlad och nyöppnade förpackning, Ulla hade värmt dem i mikrovågugnen innan hon satte sig ner för att äta dem.

– Det var 4-5 stycken vassa småbitar i hårdplast. Jag hade en förpackning till av samma sorts bönor hemma men i den förpackningen hittade jag ingen plast när jag undersökte den, säger Ulla Hallgren.

Föremålen är cirka 20 mm långa och 3 mm i diameter. I änden hos två av dem finns en större klump. De förefaller vara av vit och hård plast.

Hos Findus i skånska Bjuv har man i nuläget ingen förklaring till vad det kan ha varit som dykt upp i Ullas bönor. Det har inte inkommit några rapporter om liknande problem med produkten från andra konsumenter.

– Vi vill ha in föremålen så att vi kan analysera vad det är och var de kommer ifrån, säger Emma Lefdal, som är presskontakt hos mattillverkaren. Vårt system med nummermärkning av förpackningarna gör att vi kan spåra när de tillverkades. Vi tar livsmedelssäkerheten på största allvar, säger Emma Lefdal.

I produktionskedjan finns detektorer för att upptäcka metall som kan ha kommit in i förpackningarna. Men eftersom plast inte upptäcks i dessa så har plastbitarna i förpackningen kunnat passera eventuella kontroller.

Findus har lovat att kontakta Ulla för att utreda saken vidare.