Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De gör så gott de kan

Annons

Härom kväller tittade jag på TV4-programmet "En resa för livet" – en dokumentärserie där svenska artister reser runt till fattiga områden i Filippinerna.

Jag gick in på TV4 Play för att spela klippet igen. Rubrikerna; "Här lever barnhemsbarnen under hemska förhållanden" och "Här upptäcker Darin fastbundna, sjuka barn" står skrivna i svarta bokstäver. Och ursäkta uttrycket men, seriöst? Barnhemmet räddade faktiskt dessa barn, gatubarn, hemlösa, oönskade. De tog hand om dem när ingen annan gjorde det. Om det är så dåligt, stäng skiten och kasta ut barnen på gatan de kom från, eller bättre upp, ta hand om dem själv! Tänker barnläkare Hans Lindblad sitta där och döma ut dessa tre nunnor som tar hand om 30 barn med funktionshinder dag som natt, för att han inte tror att de har vad som krävs för att ta hand om barn? Tror någon ärligt att tre nunnor (som gud vet vad de får i plånboken) inte gör sitt bästa? Känns det inte lite lustigt att jämföra vår medicinska standard med ett av de fattigaste i Filippinerna? Om barnhemsbarnen fick välja, tror ni att de hade valt terapi eller att överleva dagen?

Jag förstår att det här inte är det optimala stället att växa upp på men man ska inte heller klanka ner på barnhemmet,. Sluta döma och sträck ut handen istället. Vi behöver flera Robin Hood här i världen.

Dominique Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel