Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De förbereder sig för stormkaos

– Vi planerar nu för mycket stora störningar, säger säkerhetschefen Lars-Åke Wallin på Östersunds kommun.

Ansvariga myndigheter och viktiga samhällsfunktioner i länet är redan förberedda på stormen Ivar.

Länsstyrelsen höll vid 13-tiden på torsdagen en telefonkonferens med regionens viktigaste stormaktörer.

"Då deltar bland andra länets kommuner, el- och teleleverantörer, polismyndighet och räddningstjänst samt landstinget. Efter mötet har vi en gemensam och samlad bild av läget i länet och kommer att skicka ut ett pressmeddelande vid 15.00-tiden", skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

– En klass 3-varning är ovanlig och vi planerar nu för mycket stora störningar, precis som klassningen anger. Förvaltningarna ser över sina rutiner och tar fram planer för att kunna klara exempelvis strömavbrott, säger Lars-Åke Wallin, säkerhetschef på Östersunds kommun i ett pressmeddelande.

– En annan fråga är säkerheten för personalen som kanske måste ut och jobba i kväll i sina verksamheter, exempelvis hemtjänst och vägunderhåll. Det måste ske säkert, vilket berörda verksamheter tittar på just nu.