Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De flyttade ihop i Gällö

I oktober flyttade Folktandvården in i distriktssköterskemottagningen i Gällö.
Ett unikt samarbete som ger fördelar för både personal och patienter.
– För oss är det väldigt mycket trevligare när det inte är så tomt på folk, säger Karin Milling, distriktssköterska.

När sjukgymnastiken försvann från distriktssköterskemottagningen i Gällö blev det lokaler lediga.

– Det var Magreth Åhlin som kläckte idén att vi skulle flytta ihop. Först tittade vi på att de (distriktsköterskorna) skulle flytta in hos oss. Men sedan blev det att vi flyttade hit, säger tandläkaren Helmer Mörner.

Under sommaren och hösten gick flyttlasset och i oktober drog man i gång inne i de gamla sjukgymnastiklokalerna.

Nu när patienterna i Gällö kommer in i väntrummet och receptionen så går de till vänster för distriktssköterska eller till höger för tandläkare – beroende på var man har ont.

Elisabeth Wasell är enhetschef för Folktandvården. Hon är nöjd med flytten och tycker att delandet av lokaler går ihop med landstingets nya effektiviseringsprogram Lean.

– Vi var Lean innan landstinget började med det, säger hon nöjt.

Karin Milling är distriktssköterska. Hon ser flera fördelar med att få in Folktandvården i samma hus. Förutom att patienter kan passa på att besöka båda två samtidigt så tycker hon också att det helt enkelt blir trevligare.

– För oss är det väldigt mycket trevligare när det inte är så tomt på folk. Vi satt ju ganska mycket på våra rum och det blev rätt öde. Men nu är det mer liv, säger hon.