Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De flesta stannar i ÖFK

De flesta spelare är positiva till att fortsätta i ÖFK.
- Jag trivs bra. Det ser också riktigt bra ut inför nästa år, säger mittfältaren Martin Johansson.

Annons
En rundringning bland spelarnavisar att stämningsläget är gott i ÖFK-truppen dagen efter serieavslutningen. Även om det finns en viss trötthet i både själ och kropp är den gemensamma nämnaren en klart positiv inställning.
Björn Carlsson sammanfattar ganska väl många spelares tankar. Han har trivts bra efter flytten från division 1-kollegan Värnamo. Detta trots att 19-åringen inte tagit en ordnarie plats i ÖFK.
Har du någon hemlängtan?
- Ibland. Men det har gått bra i Östersund. Det är jättebra killar i laget. Värnamo var femma i söderettan, men jag tycker det är proffsigare här. Söderettan har heller inte lika bra kvalitet. Det är inte alls omöjligt att jag stannar. Viktigast är att jag kan utvecklas som spelare, menar han.
En viktig faktor i ÖFK:arnas inställning till nästa år är den stora trivsel som verkar finnas i truppen.
- Vi har en bra stämning. Det kan vi verkligen sätta fingret på. Engelsmännen som varit här har sagt att de trivts här och det bevisar väl att de också återkommit ett andra år. Det är inte alltid så vanligt när de spelar på artistkontrakt. Det är ett bra kvitto, säger Tomas Meijer.
Är det ledarnas stil som skapar denna harmoniska stämning i truppen?
- Nä, inte bara. Det är mycket mentaliteten bland spelarna. Ingen står över de andra. Alla är delaktiga. Det är något som finns brett i hela gruppen.
Petter Skogen menar att en bra gruppdynamik kan vara väl så viktig som en högklassig proffsförstärkning.
- Det har alltid varit jättebra sammanållning i ÖFK. Det kan nog vara väl så viktigt när matcher står och väger, att en enad grupp som trivs ihop jobbar extra för varandra. Vi har många bra karaktärer som har roligt ihop.

Mer läsning

Annons